Rypebuas Carrera
Godjenta ❤️
Vårt nye tilskudd i familien er Rypebuas Carrera, som til daglig kalles Oda. Det var kallenavnet hennes i valpekassen og fungerer så greit. Kallenavnet fikk hun da hun ble oppkalt etter en av våre nieser, som igjen er oppkalt etter moren til Trygve. 

Carrera (Oda) ble født den 17/12-11. Hun er datter av vår egen Neadalens Rypa og NUCH Storstogas Robbie. I kullet er det 7 tisper og 4 hanner. 

Vi har store forventninger til lille Oda, som i dag er 10 uker gammel. Hun er vakker, veldig sosial, livlig og tar foreløpig ting veldig lett. 

Det blir veldig spennende å se hvordan hun utvikler seg fremover og om hun har arvet noen av foreldrenes jaktlige egenskaper! 

17.01.14
Oda ble kåret til Årets Utstillingshund i NISK Avd.1 :-)

06.09.13

Oda fikk 1.UK og Derbybilletten!

04.05.13

Oda fikk Certet på Fellesutstillingen!

04.11.12

Utstilling: Oda ble stilt på Spesialutstilling for Irske Settere i dag og det gikk helt til topps! Hun ble premiert med: Excellent m/CK, 1 Konk, 1 BTK og ble BIM!!! :-)

08.06.12

 😀😀  I dag tok Oda apportbevis 😀😀

Hun er lystapportør, som sin mor og som sin far, men Trygve er også blitt veldig flink til å trene inn apport på valpene/unghundene våre. Han er også iherdig i forhold til å fortsette treningen når apportbeviset er i boks. Hundene elsker det og får minimum en apport om dagen 😀

Oda er fortsatt en helt herlig, liten frøken. Veldig lettdressert og lærevillig. Vi har nettopp avsluttet valpekurset for dette kullet og vi er veldig fornøyde med Oda! Nå blir det spennende å se hvordan hun tar trening på fugl!!!

23/3-13
Oda fikk i dag sin første jaktpremie! Fuglearbeid med reis og dønn rolig i oppflukt og skudd resulterte i en 2.UK. Tungt føre og Oda var ikke på topp søksmessig i dag.


Premieringer jaktprøver:
1.UK i Ljørdalen 6/9-13
2.UK på Femunden 23/3-13
2.AK på Geilo 9/4-15

Premiering utstilling:
Excellent m/CK, 1 Konk, 1 BTK og BIM
Excellent m/CK og Cert på Fellesutstillingen 2013
Kåret til Årets Utstillingshund i NISK Avd.1, 2013

Oda begynte å gå dårligere, egentlig allerede i 2014. I juni 2015 ble hun veldig halt og etter flere undersøkelser viste det seg at hun hadde en stor skade i venstre hofte. Dyrlegene anbefaling var avliving 😢 Dato og tid ble satt og det var grusomt å skulle gå den tunge veien med Odamor! Jeg ringte veterinæren ett par dager før og gråt og spurte om det virkelig ikke var NOE vi kunne gjøre for Oda. Hun var jo bare tre år og verdens snilleste. Han lovet å undersøke enda en gang og hvis han fant noe skulle han ringe, hvis ikke skulle vi møte som avtalt til avliving. Den torsdagen var lang og vond og vi satt med Oda i fanget da telefonen ringte, to timer før vi skulle være hos dyrlegen. Det var Svein Stueland, veterinæren! Han hadde snakket med en kirurg på veterinærhøyskolen, Øyvind Stigen, som nettopp var kommet hjem fra Tyskland. Han var ferdig utdannet, sammen med Rune Mikaelsen, på total hoftetransplantasjon. Og, han ville se på Oda og vurdere henne som deres første kandidat til denne operasjonen. De fant ut at hun var en velegnet kandidat, så den 24/11-15 fikk Oda, som den første i Norge, en helt ny hofteskål, hoftekule og lårbein! 😄 Alt gikk veldig fint og hun er jo så rolig og grei så de 6 ukene hun skulle holdes i ro gikk uten problemer. Så begynte vi opptreningen, på vanntredemølle, balansepute og etterhvert småturer, turer med kjettingtrekking, gå i oppoverbakke m.m.m. Hun bygger muskler fint, faktisk helt likt på begge sider. Nå er hun med i fjellet og vi er spente på om hun vil holde en hel dag. Målet var å stille henne på Bittermarkaprøven, men hun trenger nok litt mer kondisjon først 😉

| Svar

Nyeste kommentarer

23.11 | 21:29

Hei,
Jeg vil si at mor her er middels stor.

23.11 | 10:42

Hei
Ser dere har planlagt et kull i 2022, vi er interessert🙂 er hundene deres store og robuste på str? Spør da vi liker litt str på de.

14.10 | 19:18

Send oss en e-post på rypebua@gmail.com

14.10 | 19:16

Oi, så spennende! :)

Hvordan kan jeg sette meg på en slik liste?:)