Her henter vi overskudd

Herlig å ha et sted å trene og jakte


(bildet i rammen, øverst, er av den nye hytta)
Hytta vår ligger i Trysil Kommune, nærmere bestemt i Bittermarka. Den ble kjøpt i 2001 og Trygve mente at det egentlig var liten vits i å kjøpe hytte, den kom jo aldri til å bli brukt.... Det har han måttet spise i seg, for siden så han lite til kjerring og hunder...

Etterhvert har jo Trygve blitt en lidenskapelig hundemann han også og vi tilbringer veldig mye av tiden vår på hytta, til alle årstider.

Det er flotte trenings- og jaktterrenger rett utenfor døren, så vi kan egentlig ikke ha det bedre, selvom hytta er enkel og uten strøm og vann. Det var det vi ønsket oss også, vi mener at hyttelivet skal skille seg ut fra hverdagen og all den luksus vi omgir oss med der 😎

Den ligger lunt til med litt skog bak oss og en stor moltemyr foran (det er luksus for oss - å kunne plukke molte på egen tomt), på 850 moh og rett bak oss vider fjellets vidder seg ut i all sin prakt. Det er ikke få mil vi har tråkket rundt i Bittermarkaterrengene  En lise for sjelen og herlig for hundene. Terrenget er for det meste oversiktlig og fint og egner seg derfor godt til å trene unghund.

Hyttene som ble bygget i dette området, på 70 tallet, er bare satt på påler, så vår hytte begynner å få en del setningsskader. Vi vurderer i disse dager om vi skal bygge en ny hytte på tomten, så følg med på hva som skjer 🤔

22.04.09
Etter MYE frem og tilbake har vi endelig bestemt oss. Vi beholder den gamle hytta og bygger ny hytte på Gnolla II. Det ble FOR fristende med vei helt frem, strøm og vann - vi blir jo ikke akkurat yngre med årene... I dag har vi kjøpt tomten og nå funderer vi på hvilken hyttetype vi skal velge. Vi er vel mer eller mindre enige med oss selv allerede, men vi må titte litt til før vi er 100% sikre 😀 Så, nå blir det spennende  fremover!!!

30.04.09
Nå har vi valgt - og bestilt - hytte fra Eiken Hytter. Det er så mye rare planløsninger hos de ulike hytteleverandørene, men Eiken har både pene hytter og fine planløsninger, så valget var egentlig ganske lett :-) Hytta blir ikke så veldig stor, men har alt vi ønsker oss. Det blir ihvertfall plass nok til å huse gode venner (5 soverom) og drømmen er å feire jul med familien der :-))

08.10.09
Nyhytta begynner å ta form (se det øverste bildet). Denne uken er oppstugua panelt og taket skal tettes før helgen. Det er en veldig spennende prosess og vi gleder oss veldig til nyhytta står ferdig!!!

25.10.09

Ting tar tid... Fremdriften på hytta er ikke så rask som vi kunne ønske, men denne uken har elektrikeren vært der og lagt opp det meste av strømmen. Hytta har fått vinduer og på tirsdag kommer torven til taket :-) Den er også ferdig isolert innvendig og meningen er at snekkerene skal gjøre hytta helt ferdig utvendig - og begynne å panele innvendig i uken som kommer :-))) Vi var en tur der oppe på tirsdag og var veldig fornøyde med hvordan hytta blir utvendig. Det gjorde jammen stor forskjell å få inn vinduene!!! Kjenner at vi skulle ønske at hytta var ferdig i morgen!!! :-)


| Svar

Nyeste kommentarer

23.11 | 21:29

Hei,
Jeg vil si at mor her er middels stor.

23.11 | 10:42

Hei
Ser dere har planlagt et kull i 2022, vi er interessert🙂 er hundene deres store og robuste på str? Spør da vi liker litt str på de.

14.10 | 19:18

Send oss en e-post på rypebua@gmail.com

14.10 | 19:16

Oi, så spennende! :)

Hvordan kan jeg sette meg på en slik liste?:)