Konkurranse for alle Rypebuas avkom

Rypebuamesterskap


08.03.15
Årets Rypebuamester ble Bounty!!!😀
Vi gratulerer så mye til Anders og Elisabeth!!! Bounty er en stor søker og vindbruker og en meget god fuglebehandler. Han er vakker å se på i søk og i inngangene sine i fugl. Vi håper virkelig han får vist seg fra sitt beste på prøvene i vinter for da kan han gjøre det godt!!!
Brava, som vant i fjor fornektet seg ikke i år heller og ble nummer to med et flott fuglearbeid!

Forøvrig ble rekkefølgen slik:
3. Oda
4. Bea og Mercedes
6. Bjørk
7. Mira
8. Aya

Tusen takk for en fantastisk hyggelig helg!!!

10.03.14
Årets Rypebuamester ble Brava!!! 😄 Vi gratulerer Per og Marit Engebakken!!!
Brava er en meget god søker og vindbruker og var dessuten den eneste i konkurranse med fuglearbeid. Det var moro å se avkommene og vi er veldig fornøyde med søkskvalitetene på alle sammen :-)

Vi hadde flott vær, etter en hel vinter med snøvær og tåke. Fuglen var ikke så samarbeidsvillig, men lettet stort sett på langt hold...

De som deltok var (plassering i parentes):
Brava og Per (1)
Bjørk og Dagfinn (2)
Bea og Jon Olav (3)
Bounty og Anders (3)
Aya og Ole (4)
Mira og Roger (4)
Oda og Lene (0)
Mæsj og Trygve (0)

Våre hunder stilte utenfor konkurransen, men Mæsj hadde også et fuglearbeid.

Vi vil takke alle for en veldig hyggelig helg, med to fine treningsdager i tillegg til selve mesterskapet og ikke minst for det sosiale!

Vi er veldig fornøyde med det vi så av hundene og er nå veldig spente på hva som skjer på prøvene i vinter :-)

02.03.14
Da er deltakerlisten oppdatert. Dessverre er det flere som ikke fikk kabalen til å gå opp, så da blir vi færre. Trist, men vi får se positivt på at det blir mer slipptid.

Disse deltar:
Roger, May Britt og Mira (B)
Dagfinn og Bjørk (B)
Harald og Vita (A)
Jon Olav og Bea (kun lørdag) (B)
Ole og Aya (A)
Perit og Brava (B)
Anders og Bounty (B)
Lene og Bamse og Oda (A og B)
Trygve og Mæsj (A)

Nå får vi krysse fingre og tær for fint vær og snille ryper 😄😄😄 Panserføre er i orden 😄😄😄


24.02.14
Rypebuamesterskapet nærmer seg 😀🙂
og det ser ut til at det er flere som kan komme opp på torsdag 6. mars!
Da blir det trening på fredag og mesterskap på lørdag 😀

De som har meldt seg på er (gi meg beskjed hvis jeg har glemt noen!!!):

Fjorårets vinner Dagfinn og Bjørk
Roger, May-Britt og Mira
Harald og Vita
Bjørn, Tone og Mickey
Jon Olav og Bea
Ole og Aya
Per, Marit og Brava
Silje, Ottar og Lykke
Anders og Bounty
Bjørn Erik, Heidi og Basse
Marian og Ami
Oda
Bamse
Mæsj
Kanskje Mamma Rypa skal få være med også?

Våre hunder stiller utenfor konkurransen og kan ikke vinne mesterskapet.

Roger og May-Britt: skal dere bo på gamlehytta?

Dere andre blir fordelt på vår hytte og Per og Marit (Perit 😀) sin hytte.

Vi tenkte at dere sammen kan finne på - og lage fellesmiddag på fredag, mens vi lager istand middag og premieutdeling på lørdag. Ellers tar dere med det dere vil spise til frokost/matpakker og det dere skal drikke. Sengetøy og håndklær og innebur og alt dere trenger av fôr/utstyr til hundene. 

Vi gleder oss og håper på panserføre og mye ryper 😀😀😀 At det blir sosialt og hyggelig vet vi, vi har jo verdens beste valpekjøpere 😀😀😀


21.10.13

Rypebuamesterskap 2014 😄

Går av stabelen 7.-9. mars!!! Så sett av helgen!!! 😄

Det blir trening på lørdag og mesterskap på søndag. Hvis vi ser at det er mulig for dere å komme opp på torsdag, med trening fredag og mesterskap på lørdag ville jo det vært optimalt ift bl a mesterskapsmiddag og premieutdeling 😄 

Gi beskjed til Lene om dere kan være med, helst på sms 😄 

Mer info når vi nærmer oss 😄

11.03.13

Historiens første Rypebuamester ble Rypebua's Bjørk og Dagfinn Elstad! Bjørk imponerte hele helgen med sin utholdenhet, jaktlyst, vindbruk og skarphet på nesen. 

Vi gratulerer!!! :-)

Mesterskapet ble dømt av Terje Egrem som er en av våre gode hyttenaboer. Han dømte stødig etter reglene for NM lag. De som stilte til start var:

Brava og Per
Vita og Harald
Bounty og Anders
Bjørk og Dagfinn
Lykke og Silje
Bamse og Trygve (utenfor konkurranse)
Oda og Lene (utenfor konkurranse)

Vi bestemte oss tidlig for at våre hunder ikke kan bli Rypebuamestere. Vi ønsker ikke å konkurrere med vårt eget avkom i denne sammenhengen, men de fikk lov til å være med som makkere :-)

I det første slippet gikk vi i gjennomslagsføre og medvind. Det ble ikke så mye sving over det første slippet. Alle hundene gikk rett og slett dårlig... Flere har vi jo sett tidligere og visste at de går som bare fy, så vi stusset veldig. I ettertid har vi lurt litt på om det kunne være ulv i terrenget? Per og Marit mener de så spor etter ulv dagen før... Noe rart var det i alle fall, for i andre slipp, da vi hadde krysset veien, var det noe helt annet. Da gikk alle hundene MYE bedre og vi så veldig mye som vi likte veldig godt :-) Vi hadde 4 slipp hver avbrutt av en deilig lunsj i lia, i strålende sol. Deretter gikk de fire som fortsatt konkurrerte mot hverandre i 2x10 minutter (Bamse og Oda sto da over) i håp om å få dem i fugl. Til da hadde vi hatt 3 ryper i luften, men de lettet på godt hold... Dessverre var det ikke mer fugl, men vi hadde en vinner. Denne ble ikke kunngjort før vi møttes til middag og det knyttet seg litt spenning til hvem som gikk av med seieren til slutt :-) Det viste seg å være jevnt, men slik ble historiens første resultat i Rypebuamesterskapet:

Bjørk var vinneren!!!
 På andre plass kom Per Engebakken og Brava, 
på tredje plass Harald Arnesen og Vita (fra A kullet) og 
på fjerdeplass kom Anders Nyberg og Bounty.

Silje hadde med seg lille Kristiane på to år, som satt i pulk. Det ble for kaldt for en søt, liten prinsesse, så Silje måtte dessverre snu og gå tilbake til hytta etter to slipp.

Vi hadde et fantastisk vær både lørdag og søndag. Litt mer vind på søndag. På lørdag fant vi lite fugl, men  søndag var det mye bedre og det var generelt for alle vi kjenner som trente i terrengene. 

Bjørk viste seg som en verdig vinner da vi så henne på søndag også. Hun hadde to flotte fuglearbeid og det ene var imponerende der hun justerte seg som en panter inn i ny, presis stand. Vita viste oss at hun er en stor viltfinner. Bounty har vist seg som en hund med stort potensiale. Han trenger å komme i fugl, men har noen flotte slag og viser kjempefin reviering :-) 
Per og Brava trente på egen hånd på søndag og Oda og Bamse fikk hvile. Mercedes var med i stedet og hadde et flott arbeid med kanonreis på enkeltfugl. Silje, Kristiane og Lykke reiste hjem etter frokost, det var kaldere og mer vind, så det ville blitt for kaldt i pulken.

I år ble det jo litt omvendt av det vi planla, med mesterskap på lørdag og trening på søndag. Det var fordi Harald og Vita egentlig bare hadde anledning til å være med på lørdag, men så ble møtet avlyst og han kunne være med på søndag også, allikevel. Til neste år blir det som opprinnelig planlagt, trening på lørdag, med veiledning, og mesterskap på søndag.

Vi takker for veldig hyggelig samvær både fredag kveld og lørdag kveld, selvom "The Champ" alias Dagfinn måtte finne seg i godmodig "mobbing" på Rypebua's Facebookside ;-) Vi er heldige som har en så hyggelig gjeng med valpekjøpere, som virkelig går opp i hundene sine!

Det ble dessverre en del frafall i år. Roger og May-Britt ville veldig gjerne ha vært med, men med en høyløpsk Mira måtte de dessverre være hjemme. Bjørn Erik, Heidi og Basse hadde meldt seg på, men så var det jo en utsettelse pga vær og føreforhold og da kunne de ikke allikevel. Men, det som var veldig leit var at Jon Olav og Bea ikke fikk kommet. Jon Olav lå syk og håpet å være feberfri på fredag morgen. Det var han nesten og kjørte på med Paracet, nesespray og Klineks for å komme seg avgårde. Han hadde SÅ lyst til å være med! På veien hit ble bilen hans påkjørt av en annen bil! Snakk om uflaks! Bilen fikk STORE skader, men det gikk heldigvis bra med Jon Olav og Bea, som med veldig tungt hjerte måtte snu og reise hjem igjen...det var veldig leit,  både for dem og for oss! 

Til neste år håper vi at ALLE Rypebuere kan være med :-) Med tanke på vær og føreforhold blir det nok på samme tid, så sett av helgen allerede nå :-)

2012:
Vi har drodlet litt om at det hadde vært morsomt å arrangere et mesterskap for alle valpene fra Kennel Rypebua 😀

Dette vil bli en helgesamling på hytta, til vinteren. Blir vi mange så må vi finne alternative sengeplasser, men det blir uansett  felles middag fredag og lørdag og selvfølgelig premieutdeling her på lørdag kveld. 

Vi tenker oss at vi bare trener i fjellet på lørdag for å "kalibrere" hundene og at selve mesterskapet går av stabelen på søndag.

Mesterskapet legges opp som en jaktprøve, der vi slipper to og to hunder.Det dømmes etter reglene for NM lag.

På slutten av dagen kårer vi årets Rypebua Mester 😀 Som får en fin premie 😀

Mesterskapet arrangeres helgen 


| Svar

Nyeste kommentarer

23.11 | 21:29

Hei,
Jeg vil si at mor her er middels stor.

23.11 | 10:42

Hei
Ser dere har planlagt et kull i 2022, vi er interessert🙂 er hundene deres store og robuste på str? Spør da vi liker litt str på de.

14.10 | 19:18

Send oss en e-post på rypebua@gmail.com

14.10 | 19:16

Oi, så spennende! :)

Hvordan kan jeg sette meg på en slik liste?:)