Bamsegutten til mamsen

Her kan du lese om Bamse

Rypebuas Austin Healey er sønn av vår egen Neadalens Rypa og NJCH NMFS Valeheias Killakee.

Valpene ble født 11.02.10 og vi skulle i utgangspunktet beholde en tispe, men endte opp med å beholde to :-)

Vi har store forventninger til Bamse, han er lettdressert og rolig og har en flott apell allerede :-)

Nå er Bamse jaktpremiert 😀 😀 😀 

1.UK på Trippelprøven 24.09.11. Tallkarakterer 556444 med to fuglearbeid.
Finalist i Unghund Grand Prix 30.-02.10.11
Klubbmester Lavland, Romerike FHK 05.11.11
 
Da Bamse fikk 1.UK på Kongsvold hadde han to fuglearbeid. Et, ifølge dommeren "ståpelsarbeid" med reis og et arbeid uten reis. Må innrømme at mor ikke bare felte en tåre, men rett og slett hulket av glede over denne premien 😀

Så tenkte vi at når han hadde fått 1.UK så kunne vi jo prøve oss i Unghund Grand Prix på Rjukan også. Dette er et utholdenhetsløp for unghunder, som går over 2 dager. Første dagen får alle et 15 minutters slipp og dersom de holder klassenivå og ikke pådrar seg for mange minus så går de videre til et 45 minutters slipp. Det var spennende å se om Bamse holdt mål og det gjorde han :-) Etter endt dag var han rangert som nummer 4 på vårt parti, de to første hadde fuglearbeid. Bamse hadde pådratt seg et minus pga fugl i det ene slippet og hadde da hatt en sjanse. På kvelden møttes dommerene fra begge partier for å samsnakke om hvilke 12 hunder som fikk bli med til finalen. Gjett om jeg var glad da Bamse var en av finalistene! Fullt så glad var jeg ikke da finaleslippene ble trukket under middagen og vi fikk B Røm som makker... Røm hadde jo vunnet Norsk Derby helgen før og er en fantastisk god hund. Han hadde også med seg ett fuglearbeid med reis fra dagen før og hadde ingen minuser. Finalen starter med en apportkonkurranse, der Bamse ble nr. 4, og deretter har alle 30 minutters slipp, før hundene til slutt matches mot hverandre. Bamse og Røm gikk veldig godt begge to, og Røm fester stand på rypekull som tripper og strekker hals. Heldigvis kommer Morten opp til Røm før rypene letter. Etterpå har Røm enda et arbeid på enkeltfugl og Bamse og jeg var dermed ute av dansen. Men - det var kjempegøy å komme til finalen og vi er stolte av Bamse som på 3 starter i høst har fått 1.UK - og - kvalifisert seg til finale i UGP :-)

| Svar

Nyeste kommentarer

23.11 | 21:29

Hei,
Jeg vil si at mor her er middels stor.

23.11 | 10:42

Hei
Ser dere har planlagt et kull i 2022, vi er interessert🙂 er hundene deres store og robuste på str? Spør da vi liker litt str på de.

14.10 | 19:18

Send oss en e-post på rypebua@gmail.com

14.10 | 19:16

Oi, så spennende! :)

Hvordan kan jeg sette meg på en slik liste?:)