Valper


09.09.2022

Moniq (Filippa/Hercule) skal parres  med Balbergkampens K-Sønnavind på neste løpetid, som forventes i nov/des-22 😄


19.09.2021

Vi planlegger et kull på Tina i 2022. Hun skal parres med Vestviddas Spinnvill 😊25.08.2020

Rypebua’s C-Philippa og US Brunello (Brava/Hercule) venter valper i slutten av oktober. 


23.07.2020

Vi planlegger et kull på Rypebua’s Cortina Lotus (Tina) og Norgesmester lavland 2019 NJCH INTCH FR Brch FR Jch Hercule des Sorcieres du Sancy


Tina er etter Rypebua’s A-Mercedes og Imingens Pn Vegas 


Er du interessert i valp, ta kontakt  


Løpetid forventes i november  


Valpene selges kun til jegere og gjerne prøvedeltagere  


Tina er parret med Sønn. Hvis hun er drektig er hun ca 3 uker på vei nå. I slutten av neste uke skal vi ta ultralyd for å se om det er valper på gang eller ikke 😀

Vi planlegger kull i begynnelsen av  2019


Vi planlegger kull på Tina.  Vi har valgt å bruke Raudsildras Sønn de Lux, en flott gutt med alle de egenskapene vi verdsetter og  meget gode HD linjer! Denne parringen gjennomføres først og fremst fordi vi ønsker oss et avkom etter Tina, som vi mener er den beste hunden vi har hatt.
2017


Kull nr 1


Mercedes er drektig og valpene ventes 17/5.

Kull nr 1 blir mellom Rypebua's Mercedes og Loustic des Demons de Gergovie.


Mercedes er fra Rypa sitt første kull, med NJCH NMFS 07 Valeheia's Killakee, på 13 valper. Hun er en yndig, lettdressert og kosete frøken, som har høy arbeidslyst og arbeidsmoral. Hun står på, uansett føre, revierer veldig godt og hun er den hunden vi feller mest for i jakta. Mercedes er ca 56-57 cm høy.


Loustic er sønnen til vår franske, internasjonale jaktchampion Hercule de Sorcieres du Sancy. Loustic fylte 2 år den 8/3-17 og ble stilt 11 ganger i UK. På disse startene fikk han 7x1.UK og 2x2.UK. Han har en start i AK uten premie og fikk denne helgen en 2. Premie i Dansk Derby. Han er mørk og vakker, ca 62 cm høy.


Begge er fri for CLAD, PRA1 og PRA4. Valpene blir dermed arvelig fri for disse sykdommene. Begge har HD A (fri)


Vi skal beholde valp selv og håper på hunder med trøkk, reviering og viltfinnerevne, som er lettdresserte.


Avl er vanskelig og en pluss en er ikke to, men vi håper å forsterke Mercedes sine gode egenskaper.


Dette kullet beregnes født i mai/juni.


Kull 2:

Det andre kullet blir et veldig spennende kull mellom Rypebua's Bjørk og Imingen's PN Vegas. begge er fri for CLAD, PRA og har HD A.

Bjørk er etter Neadalens Rypa og Storstogas Robbie. Hun eies av Dagfinn Elstad og er hans første hund. På tross av dette har de på 13 jaktprøvestarter fått både 1.UK, 2.UK og 1.AK! Både Bjørk og Vegas er meget gode viltfinnere.


Sjekk gjerne vår hjemmeside for mer info om hundene: www.rypebua.com


Kullet blir Kennel Rypebua's oppdrett og vokser opp hos oss. Oppfølging etc blir som for våre øvrige kull med valpekurs, trening på fugl, kurs i føring av hund i fjellet m.m.


Imingens Vegas er en vakker, kraftig og meget godt premiert hanhund som vi er veldig begeistret for! Vi har brukt ham før, på Mercedes, og er veldig, veldig fornøyde med resultatet, både gemytt, helse, jaktlig og eksteriørt. 5 av 6 er HD røntget og alle har A.


Tina og hennes to søstre er de som er stilt på jaktprøve i høst (de er født i juni 2015) og alle tre jentene er premiert. Tina (Cortina Lotus) har 1.UK høyfjell med 4 fuglearbeid og 2.UK lavland, Pippa har også 1.UK med to fuglearbeid og Carla Bruni har 2.UK (4starter). Det ble 6 valper og guttene viser seg nok snart frem de også 😄


Valpene selges KUN til jegere og gjerne prøvedeltagere. Det er ingen vits i å ta kontakt hvis du ikke er jeger, dessverre. 


Hvis du er interessert i valp kan du ta kontakt med Lene på tlf 99511448, eller på epost rypebua@gmail.com


Kull nr 2

Rypebua's Mercedes skal parres med vår franske import Internasjonal jaktchampion, Fransk jaktchampion og Fransk Brukshundchampion Hercule des Sorcieres du Sancy på neste løpetid. Løpetiden forventes i april/mai 2017.

Vi skal selv beholde valp fra dette kullet.

Mercedes er en jente med meget godt gemytt og helse. Jaktlig setter vi bl a pris på hennes reviering, vindbruk og viltfinnerevne. Hun er myk og lettdressert og har mye utstråling og en kjærlig personlighet.


Hercule er en 4 år gammel vakker franskmann som er godt premiert både på jaktprøver og utstilling. Han er bl a internasjonal jaktchampion og har tre Cert på utstilling. Han mangler et Cert og et internasjonalt CACIB her for å bli internasjonal utstillingschampion. Dette er en mørk og flott gutt, han har et herlig vesen og er veldig snill. Jaktlig kjennetegnes han av høy hodeføring og meget god vindbruk og reviering. Han er en altoppslukende jeger og har en skarp nese.


Er du interessert i valp fra denne kombinasjonen kan du ta kontakt på epost: rypebua@gmail.com

Gi en beskrivelse av deg/dere og hvordan dere tenker dere hundeholdet.

NB!

Vi selger KUN til jegere og gjerne jaktprøvedeltagere. Hunden må være et familiemedlem og ikke bo i hundegård el.l.


03.12.2014

Rypebua's A-Mercedes skal parres med Imingens PN Vegas på neste løpetid 😀

Vi gleder oss veldig til dette kullet og har veldig god tro på denne kombinasjonen! Vi skal beholde en tispe selv 😀

Les mer om Vegas på forsiden og Mæsj kan du lese om under hennes egen fane.


Ta kontakt på rypebua@gmail.com hvis du vil stå på valpelisten. Men, husk at vi bare selger valper til jegere og gjerne til prøvedeltakere og til nybegynnere. Valpene må også være familiemedlemmer.

16.11.2014

Nytt kull hos Kennel Rypebua sommeren 2015!

Vi skal ha ny valp og planlegger derfor å parre Rypebua's A-Mercedes i 2015.


Mer informasjon kommer 😀


Vil du stå på Valpeliste kan du ta kontakt på epost: rypebua@gmail.com


Husk at vi bare selger valper til jegere og gjerne prøvedeltakere. Men, du må gjerne være nybegynner😀
Vi planlegger ingen nye kull i 2014.Valpene ble født 17.12.11 😀 Alle valpene er solgt.

Valpedagbok m.m. er flyttet til fanen Rypa/Robbie valper 🙂

Er du interessert i valp fra oss? Ta kontakt på rypebua@gmail.com eller telefon 995 11 448.

09.10.11 (informasjon om Rypa's drektighet legges ut i valpedagbok for B-kullet)

Rypa er parret med Storstogas Robbie😀😀😀
Etter nitid gransking har valget falt på NUCH Storstogas Robbie. Han er en flott, mørk hanhund, som er høyt premiert både på utstilling (Utstillingschampion) og jaktprøver. Robbie har meget godt gemytt, har stor jaktlyst, revierer flott og er en stor viltfinner. I tillegg er han en vindbruker av rang, med høy og flott hodeføring. Han har også sterke HD linjer og har avlet meget gode avkom, bl.a. Frida av Miessevarri. Vi er kjempefornøyde med dette valget og har stor tro på kombinasjonen!

Rypa er jo også en meget sterk tispe med enorm kapasitet og jaktlyst. Hennes styrke er et herlig gemytt, guts, reviering og viltfinnerevne. Hun har også avlet meget godt.

Både Rypa og Robbie er Elitehunder i NISK.

Er du interessert i valp fra dette kullet? Ta kontakt, i første omgang på e-post: rypebua@gmail.com

Valpene selges kun til jegere! Og gjerne til jaktprøvedeltakere.

Vi gir tett oppfølging av valpene 😀

01.08.11
Vi planlegger et nytt kull på Neadalens Rypa i løpet av 2012.
Hannhund er ikke bestemt enda.

Vårt første kull med Rypa og Valeheias Killakee har vist meget gode jaktlige egenskaper, de er lettdresserte og var tidlig ute jaktlig. 5 av dem ble stilt på jaktprøve i vinter (2011), akkurat ett år gamle, og 3 av dem ble premiert. Rypebuas Adine fikk 1.UK på sin andre start (gikk til første og hadde fuglearbeid på sin første start også, men dommeren så dessverre ikke rypa)
Mercedes fikk 2.UK på sin første start og Amira fikk 3.UK på sin andre start og 2. UK på den tredje starten. Dette er vi veldig fornøyde med og er spente på hva høstens jaktprøver vil vise 😀 
I høst har 7 startet på prøve og 5 er premiert! Amira, Ami og Mercedes har fått 2.UK. Mercedes har også fått en 3.UK og en 2.UK på lavland. Adine fikk 3.UK og Austin Healey (Bamse) 1.UK!!!
Adine stilte også i Norsk Derby, sammen med eliten av norske unghunder, og her kvalifiserte hun seg videre til både semi- og finale! Bamse stilte i Unghund Grand Prix og også han kvalifiserte seg videre til finalen 🙂🙂🙂

VELDIG riktig for magen til Rypa er stappfull av valper. Vi har mange på listen, men ikke så mange som vil ha hanhund. Vi ønsker oss derfor flere gode kjøpere som ønsker seg en stabil jakt- og helst også prøve-hund 😀

Hanhunder er jo flotte og stabile jaktkamerater som aldri får jakten ødelagt av at løpetiden kommer den 10. september 😀 Prøvesesongen går heller ikke i vasken. De er rolige, reale og greie å ha med å gjøre. Ring oss på tlf. 995 11 448 hvis du er interessert i en hanne 😉

04.01.10

Rypa og Killakee hadde 3 parringer. 11., 12. og 13. desember. Vi forsøkte med en fjerde parring, men da hadde Rypa fått nok av frieren sin... Det kan tyde på at vi har truffet veldig riktig :-)

Vi er ganske sikre på at Rypa har tatt seg. Hun er ekstremt rolig og kosete og har begynt å bli bred over baken... Neste mandag skal vi ta blodprøve og da får vi vite med sikkerhet om det blir valper :-)

Vi har holdt Rypa helt i ro nå i de 3 første ukene, etter anbefaling fra erfarne oppdrettere. Men, nå kan hun begynne å bli med ut igjen, og det tenker jeg hun setter pris på :-))) Veeeeeldig kjedelig å måtta være igjen på hytta når alle de andre får være med ut i fjellet. Tur i bånd teller ikke, synes hun...

Jeg skulle egentlig hatt styremøte denne uken, men det blir utsatt til neste uke, så da tar jeg nok med meg hundene og drar opp på hytta igjen i morgen :-)

Her kan dere forresten lese Rypa's kritikker fra den helgen hun fikk 1. AK (på Nøsen i fjor vinter, det var skikkelig tungt svømmeføre den helgen...):
 

Søndag:
Rypa går et utmerket søk i tungt føre og avsøker  terrenget i flotte slag, bruker vind og biotop fornuftig i god kontakt. Rypa fortsetter sitt utmerkede søk og dette ender i stand, reiser rype og er rolig i oppflukt og skudd, utreder greit. Apportbevis fremlagt.

En meget tiltalende hund som i dag tildeles 1. AK

Dommer Stein Helge Østerli og Petter Skaug

Karakterer: 556444 Presisjon: 4 Reis: 4

Lørdag var det også nære på for Rypa, hun hadde en stand, men hverken Trygve eller dommeren så rypene. Partiet så imidlertid at det lettet 2 ryper... Men, sånn er livet. Her er lørdagens kritikk:

Rypa er en intens jeger som jakter konsentrert og fornuftig på tungt underlag. Dekker terreng og biotop meget godt, god kontakt. Rypa er en overskuddshund, som står på en lang dag, dessverre uten å lykkes. (Rypa gikk i 90 minutter)

Dommer: H. Sørebøen

Karakterer: 656444

Her kan dere se noen av Killakee's kritikker:

Killakee's kritikk da han ble Norgesmester:
 
Killakee starter ut i god fart, fin stil og effektiv aksjon. Dekker terrenget i store slag. Finnes i stand, røy letter presist foran Killakee, som er helt rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt utlagt rype.
 
Jobber energisk i vekslende skogsterren dagen ut uten å komme mer for fulg.
 
Killakee er i dag norges beste skogsfuglhund og tildeles 1. pr. NM-Skog
 
Karakterer: 555444
 
Oggevatn 28/9-09
 
 
Andre kritikker:
 
Høyfjell:
 
Mot Bivdi:
Killakee tar føringen i slippet. Stand og reiser kort og villig to ryper RIOS. Utreder og apporterer korrekt. Killakee over Bivdi.
Mot Penn:
Begge går godt hvor Penn har føringen. Killakee jobber og tar stand. Rype letter foran og litt til side. RIOS. Utreder OK. Senere har Penn fuglearbeid.
Penn over Killakee
I et finaleslitt mot A-Cop tar Killakee føringen og tildeles i dag 1.pr. VK
 
Karakterer: 556444
Andøya 10/4-03
 
Skog:
Killakee jakter for sin jeger gjennom hele dagen på en utmerket måte. Stillferdig og lettført. 2 x stand der fot nøstes opp til ny stand. I begge situasjoner reises rugde presist på ordre og Keen er rolig i oppflukt og skudd. Utreder godt og apporterer utlagt rugde. Senere letes det noe etter Keen. Dukker plutselig opp og tverrvender. Det meldes rapport. Finnes i stand. Prøver intenst å få fugl på vingene. Slår ut i søk og rugde støkkes i området. Roes. Synd at Keen mislykkes her. Det er med stor glede jeg tildeler denne eminente skogsfuglhund 1.pr.AK
Karakterer: 55444
Elin Dugstad
 
Killakee går et effektivt og stillferdig søk. dekker mye terreng på en fremragende måte i prima samarbeid med fører. Meget lettført. Blir borte, fører melder rapport da Killakee kommer inn og vi følger på ham. 2 ganger kommer han tilbake for å hente oss og leder oss direkte inn i en stand. Justerer litt og reiser presist rugde på ordre, komplett RIOS. utreder og apporterer nydelig utlagt rugde. Killakee er en herlig jakthund som på en fuglefattig dag tok utmerket vare på sin ene sjansde og viste oss fuglehundkvaliteter av  aller ypperste materiell i alle disipliner.
 
Tildeles 1. AK m/ÆP
Karakterer: 655444
28/10-06
 S
Killakee er en stor skogsfuglhund. Han har et stort, effektivt søk med stor fart og høy intensitet. I første slipp rapport med stand uten resultat. Prima utredning. I siste slipp stand medee oppfølging av løpende rugde, reiser godt, RIOS Korrekt apport. Siden stand med resis reis. RIOS. Utreder prima. Jeg er glad jeg fikk oppleve denne aldrende mester.
 
1.AK
Karakterer 555444
S. Wiese-Hansen


Det blir parring i uke 50!!! 😀

Vår Neadalens Rypa skal parres med NJCH NMFS08 Valeheias Killakee på neste løpetid. 😀 Killakee er blant annet Årets skogsfuglhund i NISK i 2002, 2003, 2006 og 2007 og Norgesmester på skog i 2008. Killakee vant også Rugdepokalen (som første irsksetter!!!) i november og innkasserte også sin tyvende 1. AK på skog. Av disse 20 førstepremiene har han 8 (!!!) med ÆP!!!! Bildet på toppen av siden viser Killakee, 10 år gammel. Hans første kull, i nyere tid, er nå ferdige i UK og har imponert med hele 21 x 1.UK og 19 x 2. UK, 1 finalist og 3 semifinalister i Norsk Derby!!!!!!! 🙂 Moren til dette kullet er US Lara, som igjen er Rypa's halvsøster.

Rypa er NISK Elitehund og Killakee er en flott hanhund som er meget godt premiert både på skog og høyfjell. Se
www.nisk.no søk på hund, for hans resultater. Av de premiene han har oppnådd på jaktprøve er de fleste førstepremier. En meget god hund som også har avlet lettdresserte viltfinnere 😀

Vi skal selv ha tispevalp fra dette kullet og gleder oss til å få valper på Solbakken!!!

Rypa's kullsøster, Neadalens Super-Belle fikk et kull med Killakee i august. Hvis du vil se bilder av disse valpene kan du gå inn på
www.neadalen.com   Klikk på "bilder" i menyen og se på "valper Super-Belle og Killakee" - de er bare til å spise opp!!!

Valpene selges kun til jegere og helst prøvedeltakere. Det er også en forutsetning at valpen blir et familiemedlem og ikke bor ute i hundegård hele tiden 😀

Er du interessert i valp fra dette kullet? Ta kontakt med oss på e-post:
otmoen@online.no

Rypa fikk løpetid 29. november og skal parres i løpet av uke 50. Vi håper det blir valper i midten av februar, som da er leveringsklare til påske 😀

Mercedes og Bamse 8 uker gamle

| Svar

Nyeste kommentarer

23.11 | 21:29

Hei,
Jeg vil si at mor her er middels stor.

23.11 | 10:42

Hei
Ser dere har planlagt et kull i 2022, vi er interessert🙂 er hundene deres store og robuste på str? Spør da vi liker litt str på de.

14.10 | 19:18

Send oss en e-post på rypebua@gmail.com

14.10 | 19:16

Oi, så spennende! :)

Hvordan kan jeg sette meg på en slik liste?:)